Een fotografische reis van Marian Korte en Davy de Lima langs alle members van Sahabat Maluku.

De members van motorclub Sahabat Maluku delen meer dan alleen hun passie voor het motorrijden. Ze delen hun roots. De trots op hun land van herkomst, de liefde voor hun cultureel erfgoed, maar ook de pijn die de voorvaderen hebben ondergaan. Wonden, die generaties later nogs steeds niet volledig geheeld zijn. Dit boek, gemaakt in het kamer van het 15-jarig bestaan van Sahabat Maluku, brengt de individuele members van Sahabat Maluku in beeld. Een fotografisch document, met achter elke foto een mooi, persoonlijk en soms emotioneel verhaal. Over de band met elkaar, de Molukse cultuur en geschiedenis. De totstandkoming van dit werk over de Molukse motorrijders, waar zeker een jaar overheen is gegaan, werd een opwindende en leerzame reis op zich. Als altijd, een met vele hoogtepunten!

 

Het was voor mij een bijzonder project eentje die ik koester. Want wat hebben we gelachen niet meer normaal. Maar ook verhalen waar ik kippevel van kreeg zo mooi om dit te mogen vastleggen.